Pocherad laxkotlett med löjrom, sockerärtor och pressad potatis.

Från Köket
15 november 2007
2

Du behöver

  • 2 st laxkotletter
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • Vitt vin ( torrt )
  • smör
  • sockerärtor
  • löjrom
  • Potatis till pressning

Gör så här

  1. Börja med att skala och koka potatis, under tiden lagar du till laxen.
  2. Koka upp vin och buljongtärning, lägg i laxen och låt koka i ca 10 min. Lyft ur laxen och koka sedan ihop bujongen till en tredjedel, tillsätt creme fraiche. Koka upp och blanka av med smör.
  3. Koka sockerärtorna snabbt i lättsaltat vatten.
  4. Lägg upp laxen på tallrik, garnera med löjrom och sockerärtor. Servera med pressad potatis och sås på tallriken eller vid sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept