Pastainbakad slätvar med vitvinssås

4

Du behöver

  • 600 g slätvarsfilé
  • 20 st färska räkor
  • 25 g thaibasilika
  • 200 g färsk pastadeg
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 0,5 l fiskbuljong
  • 1 st gul lök
  • 6 st färska champinjoner
  • lite bladpersilja med stjälk
  • timjan
  • lagerblad
  • vitpepparkorn
  • en klick smör
  • citron
  • 3 dl vispgrädde
  • ris eller bröd till servering

Gör så här

  1. Såsen startas först. Fräs lök, champinjoner, persilja och smör. Tillsätt kryddor, buljong och vin. Koka ihop tills det är ungefär hälften kvar. Tillsätt grädden. Koka upp, sila av och reducera tills det blir en krämig sås. Krydda med salt. peppar och lite pressad citron. Mixa såsen skummig och tillsätt eventuellt lite smör.
  2. Paketen kan göras i förväg med köpt eller hemgjord pastadeg. Kavla ut degen riktigt tunt och skär ut fyra plattor. Dela fisken i fyra lika stora bitar. Krydda med salt, peppar, hackade räkor och thaibasilika och rulla in detta i degen. Pensla paketen med lite olja eller smör och lägg dem i en smord form. Baka i ugn i 150 grader i ca 10-13 minuter. Servera direkt med ris och nymixad sås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept