Påskprimörer med vaktelägg

4

Du behöver

  • 1 kg färska nässlor
  • 50 g röda mangoldskott
  • 8 st stora fasta potatisar
  • 2 st schalottenlökar
  • 20 st vaktelägg
  • 3 tsk fikonvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • smör

Gör så här

  1. Skölj nässlorna och förväll i lättsaltat vatten. de väl sköljda nässlorna i lättsaltat vatten, låt dem koka i 5 minuter och kyl sedan av i kallt vatten.
  2. Koka vakteläggen i cirka 2-2.5 minuter. Ibland kan det vara svårt att skala äggen så man kan även steka dem.
  3. Blanda fikonvinäger, olivolja, salt och peppar till en vinegrette.
  4. Skala och skär schalottenlöken fint. Skala och riv potatisen på rivjärn. Hetta upp en stekpanna och stek potatisen med smör till rårakor. Krydda med salt och peppar. De ska vara knapriga.
  5. Lägg på rårakan på en tallrik och blanda fint skuren schalottenlök, mangoldskott och nässlor med vinegretten. Servera som en boll ovanpå. Garnera med vaktelägg runt och i salladen. Rippla över den sista dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept