Panerad fläskschnitzel med varm kålsallad

4

Du behöver

  • 4 st fläskschnitzlar (utbankad karré) à 130 g
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl ströbröd
  • 200 g surkål
  • 200 g färsk strimlad vitkål
  • 2 st strimlade morötter
  • 1 skivad gul lök
  • 1 st strimlat äpple
  • 1 msk kummin
  • 2 dl hönsbuljong eller vitt vin
  • matolja, smör
  • vitpeppar, salt
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Koka kålen. Fräs lök och äpple i vanlig olja. Tillsätt den färska kålen och sist surkålen och morötterna. Koka i vin och buljong med kummin och peppar, det tar ca 60 minuter på svag värme. Krydda till sist med salt.
  2. Dubbelpanera schnitzlarna först i mjöl och ägg och sist i ströbröd. Krydda först med salt och peppar.
  3. Stek schnitzlarna knapriga och gyllengula i smör och olja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept