Olivfylld lammstek med getost och mejram

4

Du behöver

  • 1,5 kg lammstek
  • 1 dl svarta oliver av bra kvalitet
  • 2 dl shi-takisvamp
  • rosmarin
  • grovmalen vitpeppar
  • timjan, mejram, salt
  • 2 msk olivolja
  • 300 g palsternacka
  • 300 g fast potatis bintje, asterix
  • 200 g getost

Gör så här

  1. Bena ur steken och fyll den med fräst svamp och oliver,örter bind om med
  2. Bindgarn(bomullsgarn),krydda med salt och peppar stek i olja och sätt in
  3. Iugnen på 150°c värme(på ett galler och ställ sedan skivad
  4. Potatis,palsternacka kryddad med salt och låt steken steka sakta ca 40
  5. Minuter och pensla då och då med olivolja skyn från steken smaksätter
  6. Sedan grönsakerna under själva stekningen)
  7. Man skivar upp steken som först har vilat en stund och lägger smulad
  8. Getost över och middagen är ett faktum.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept