Nystekt seabass på jämtlandsvis

4

Du behöver

  • 4 st x 150 g filéer av nyfångad harr
  • 2 st små schalottenlökar
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 st citron
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • salt
  • peppar
  • muskot
  • rikligt med dill och gräslök
  • ev. mjöl till fisken
  • 0,5 st gurka
  • 1 st morot, normalstor
  • 400 g mandelpotatis

Gör så här

  1. Här fräser man löken först i lite smör och pudrar lätt med mjöl. Sedan i med mjölken, rör ordentligt, i med grädden och låt sedan det hela puttra på svag värme. Var försikig så att det inte bränner vid. Den här såsen är klassisk och kryddas lätt med salt, peppar, citron och lite muskot. Vill man ha den skummig så mixa gärna med en stavmixer innan servering.
  2. Gräslöken och dillen skärs fint. Nu steker man den pinfärska fiskfilén vänd i mjöl. (Den steks helst i smör.) Gurkan och moroten skall fungera som garnityr, skär båda på längden. Båda ska vara lätt skalade. De skärs med mandolin, skärmaskin eller potatisskalare.
  3. Det här blir som lite bredare nudlar som bara svängs upp i vatten, salt och smör.
  4. Nu över till upplägget: Såsen skall ligga som en spegel på tallriken. Strö över med gräslök och dill, lägg fisken på och toppa med grönsaksnudlarna. Servera med nykokt mandelpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept