Mustig fläsk- och äppelgryta

4

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter, ca 600 g
  • olja att steka i
  • 2 st syrliga äpplen
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 2 dl mörkt öl
  • salt, peppar, mejram
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk sirap
  • Klyftpotatis:
  • 500 g fast potatis med skal
  • grovt havssalt
  • olja

Gör så här

  1. Stek kotletterna hastigt i olja, så att de får fin stekyta. Skär äpple, lök och paprika i bitar och fräs dem i olja.
  2. Varva kotletter, grönsaker, kryddor och sirap i pannan och slå över ölet. Lägg på ett lock och sjud i 20-30 minuter tills kotletterna är möra. Tillsätt lite vatten om för mycket vätska kokar bort.
  3. Skrubba potatisen väl, men skala den inte. Skär potatisen i klyftor och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med olja och strö över grovt salt. Stek i 200° ugn ca 30 minuter.
  4. Servera kotletter och potatis och tänk på hur fint den lilla skeden sirap balanserar ölens beska.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept