Musslor kokta i bocköl

4

Du behöver

  • 2 kg musslor
  • 300 g potatis
  • 1 st fänkål, ca 50 g
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl Lunator
  • timjan
  • peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • saften av 1 citron

Gör så här

  1. Skölj och skrubba musslorna i kallt vatten. Kasta de musslor som är skadade eller öppna. Tärna potatis och grönsaker i 1/2 cm stora bitar. Skölj av stärkelsen från potatisen i kallt vatten. Fräs upp potatis, grönsaker och örter i en kastrull med olivolja. Lägg i musslorna och häll på bockölen. Låt det sjuda tills musslorna öppnar sig. Tillsätt slutligen grädde och saften från en citron. Servera med varmt vitlöksbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept