Marinerad viltgryta med svamp och ädelost

4

Du behöver

  • ca 0.5 kg grytbitar av älg
  • Marinad:
  • 2 msk olja
  • 3 dl rödvin
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 st gul lök
  • 2 st palsternackor
  • 2 st morötter

Sås:

  • 300 g skogssvamp
  • 3 dl grädde
  • 50 g ädelost
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • maizena
  • salt
  • peppar
  • Potatispuré:
  • mandelpotatis
  • mjölk
  • muskot
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala lök och rotfrukter, skär i större tärningar. Blanda alla ingredienserna till marinaden, lägg i köttet, löken och de skurna rotfrukterna i en plastpåse och låt marinera i kyl ca 5 timmar.
  2. Plocka upp köttbitarna ur marinaden och bryn dem lätt i en gryta. Tillsätt marinaden med allt grönt och låt koka under lock tills köttet känns mört.
  3. Fräs svampen i smör och tillsätt den i grytan tillsammans med smulad ädelost, grädde och gelé. Red av grytan med maizena och smaka av med salt och peppar.
  4. Koka potatisen. Vispa sönder den tillsammans med mjölken och smöret till önskad konsistens. Krydda med salt, peppar och aningen muskot.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept