Makroner med tryffel

4

Du behöver

  • 310 g florsocker
  • 180 g Mandelmjöl (sötmandel som är fint mald)
  • 25 g kakao
  • 140 g äggvita
  • 300 g vispgrädde
  • 240 g mörk choklad
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Blanda ihop florsocker, mandelmjöl och kakao. Vispa upp äggvitan till
  2. Styvt skum. Vänd försiktigt ner florsockerblandningen i äggvitan och
  3. Spritsa upp smeten på plåtar med bakplåtspapper och låt kakorna stå och
  4. Torka till på ytan innan de bakas (ca 10-15 min). Baka i 200° varm ugn
  5. Ca 8-12 min. Kan förvaras i frys minst 1 månad.
  6. Tryffel:
  7. Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den kokande över den hackade
  8. Chokladen.
  9. Rör den slät och tillsätt smöret. Rör därefter då och då tills smöret
  10. Smält. Låt tryffeln stå svalt.
  11. (Inte i kyl då blir den väldigt svår att jobba med ) ca 7-8 timmar tills
  12. Den stelnat.
  13. Montering:
  14. Spritsa en liten kula med tryffel på en makron, lägg på en annan makron
  15. Och dekorera med
  16. Frukt och bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept