Laxfilé med ciderratatouille och rödlöksrösti.

1

Du behöver

  • 120 g lax
  • 300 g potatis
  • 60 g paprika (grön, gul eller röd)
  • 195 g krossade tomater
  • 30 g finhackad rödlök
  • 3 g olivolja
  • 14 g tomatpuré
  • 15 g cider 1%
  • 3 g fiskbuljongtärning
  • 6 g honung
  • 45 g kesella kvarg 1%
  • hackade färska örter

Gör så här

  1. Ratatouille:
  2. Tärna paprikan i ca 2cm stora bitar. Fräs tillsammans med hälften av rödlöken i en kastrull, tillsätt tomatpuré, cider, fiskbuljong (upplöst i ca 1dl vatten), honung, salt och peppar. Låt småkoka tills paprikan börjar bli mjuk.
  3. Rösti:
  4. Skala potatisen - riv på grova delen av rivjärnet, salta och peppra. Lägg sedan i handduk och krama ur vätskan. (Obs – skölj ej, då försvinner stärkelsen som håller samman röstin!!) Tillsätt resten rödlöken, blanda och forma sedan två tunna kakor. Bryn ordentligt på båda sidor, salta och peppra.
  5. Bryn laxfilén i teflonpanna.
  6. Kör in rösti och lax i ugnen. 200 grader ca 10min (tills laxen är klar).
  7. Rör ut kesellan med pressad citon och hackade färska örter, salt och peppar.
  8. Lägg upp och servera. Toppa med örtkesellan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept