Lax teriyaki

4

Du behöver

  • 600 g norsk laxfilé
  • 2 dl teriyakisås
  • 1 dl olivolja
  • 2 buntar haricots verts
  • 1 bunt vattenkrasse
  • 1 st mogen mango
  • 150 g gurka
  • 1 msk sambal oelek
  • 3 dl jasminris

Gör så här

  1. Filea laxen, stycka i fyra bitar och bryn dem hastigt i olivolja. Lägg i ugnsfast form och låt det hela ugnbakas i 175° i 8-10 min.
  2. Marinad: Blanda teriyakisåsen med sambal och resten av oljan.
  3. Forma gurkan till små båtar och fräs den och mangon i tärningar tillsammans med bönorna mycket lätt så krispigheten finns kvar.
  4. Riset kokas parallellt. Sist tillsätts vattenkrassen.
  5. Servera laxen med grönsaker, marinad och ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept