Krönt matjessill med dill & gräddfil

4

Du behöver

  • 5 st kokta potatisar av bintjetyp
  • 1 st hackad rödlök
  • 2 st matjefiléer fint skurna
  • nymald vitpeppar
  • smör
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk limesaft
  • 150 g löjrom
  • många dillvippor

Gör så här

  1. Riv den kokta potatisen på den grova sidan ,blanda med hackad lök och fint skuren matjesill , krydda med nymald peppar och fyll jämnt i plåtringar eller kakformar eller en liten kopp. Tryck lätt så att allt håller ihop.Stek i smör i ganska heta panna och servera med en rejäl klick av rom (väl avrunnen).Såsen snor man ihop på ett par minuter blanda allt och rippla runt den fina timbalen och garnera med dillvippor.
  2. Här kommer nubben fram i igen dock serverad med en folköl det räcker långt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept