Krönt matjessill med dill & gräddfil

4

Du behöver

  • 5 st kokta potatisar av bintjetyp
  • 1 st hackad rödlök
  • 2 st matjefiléer fint skurna
  • nymald vitpeppar
  • smör
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk limesaft
  • 150 g löjrom
  • många dillvippor

Gör så här

  1. Riv den kokta potatisen på den grova sidan av rivjärnet. Blanda med hackad lök och fint skuren matjessill, krydda med nymalen peppar och fyll jämnt i plåtringar eller kakformar eller en liten kopp. Tryck lätt så att allt håller ihop. Stek i smör i ganska het panna och servera med en rejäl klick rom (väl avrunnen). Såsen snor man ihop på ett par minuter: blanda allt och rippla runt den fina timbalen och garnera med dillvippor.
  2. Här kommer nubben fram i igen dock serverad med en folköl, men det räcker långt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept