Kinesisk Vildand med plommon

4

Du behöver

  • 2 st vildänder (helst färska)
  • 10 st katrinplommon
  • 4 st schalottenlökar
  • 1 msk Gult senapsfrö
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 dl sherry
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk sirap
  • 2 msk mörk soja
  • salt
  • peppar
  • lite smör
  • vatten att späda med

Gör så här

  1. Det här är en rätt som i princip sköter sig själv, ris kan man koka på spisen eller i en riskokare.
  2. Ta en järngryta eller en kastrull som kan vara i ugnen. Lägg i plommonen utan kärnor, hackad lök, stötta senapsfrön, vitlöken pressad, sherry och vinäger. Placera kastrullen i botten av ugnen och på ett galler ovanför placerar man vildänderna. Dessa skall vara väl ursköljda och torra, kryddade med salt och peppar både utanpå och inuti. Pensla dem med soja och sirap blandat. I 175 graders ugnsvärme tar det ca 30-40 minuter med ösning och pensling. Alla goda smaker skall rinna ner i grytan - eventuellt bör man tillsätta vatten om det hela blir för tjockt. Denna sås behöver man inte mixa utan den serveras som den är till rätten, lite uppkryddad med salt och peppar med ris till. Fågeln skärs upp som en kyckling. Det är brösten man äter mest av eftersom låren är så små.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept