Kanderade mandelsplit i choklad

4

Du behöver

  • blockchoklad
  • mandelsplit (skållade mandelflisor)
  • florsocker
  • Sockerlag:
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • ev. 1 msk glykos

Gör så här

  1. KOka upp sockerlagen så att sockret smälter. Glykos kan användas för att det inte ska sockra sig. Låt svalna.
  2. Lägg mandelspliten i en skål. Häll på lite av sockerlagen och rör runt så mandeln fuktas (men inte dryper). Pudra över florsocker och blanda väl. Lägg mandeln på en plåt och rosta i 200 graders ugnsvärme tills den har fått gyllenbrun färg. Låt svalna.
  3. Smält chokladen, häll den över spliten och rör snabbt runt. Rör inte för länge för då smulas mandeln. Klicka ut små högar på bakplåtspapper och låt svalna ordentligt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept