Kalkonsoppa med äppelspett

4

Du behöver

  • 200 g kalkonkött (gärna bröst)
  • 2 st schalottenlökar
  • 10 st russin
  • 0,5 st palsternacka
  • 2 msk mjöl
  • 20 g smör
  • 1 l kycklingfond
  • 2 dl grädde
  • 3 cl konjak
  • bladpersilja
  • svartpeppar
  • salt
  • 2 st gröna äpplen
  • 1 msk kanel
  • 2 msk rårörsocker

Gör så här

  1. Skala och skär äpplena i fina små bitar. Trä upp dem på spett och strö över socker och kanel. Värm långsamt i 100 grader varm ugn (ca 15 minuter).
  2. Skär kalkonköttet i pyttesmå bitar. Fräs en stund i panna tillsammans med smör och russin. Lyft upp och fräs i stället löken i samma smör. Tillsätt små tärningar av palsternacka och pudra med mjöl. Häll i buljongen och koka ihop - låt löken och palsternackan nästan koka sönder. Mixa soppan och häll i grädden. Låt koka ihop. Smaka av med konjak, salt och peppar. Lägg i kalkonen och russinen. Servera i en stor kopp med spetten liggande över koppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept