Jordärtsskockspuré med stekt svamp, grillad aubergine, pinjenötter, portvinsreduktion och rucolaolja

4

Du behöver

  • 400 g jordärtsskockor, skalade och nedskurna i mindre bitar
  • 40 g schalottenlök, finhackad
  • 40 g smör
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 400 g blandad svamp
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • 1 msk strimlad bladpersilja
  • 1 st aubergine, skuren i tunna skivor på längden
  • 2 matskedar reducerat rött portvin
  • 30 g rucolasallad
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Sautera jordärtsskockorna med schalottenlök i smör. Tillsätt mjölk och
  2. Låt koka sakta tills jordärtsskockorna är klara, rör runt då och då.
  3. Mixa till slät puré och smaka av med salt och peppar.
  4. Pensla aubergineskivorna med olivolja och grilla i grillpanna, salta och
  5. Peppra. Rulla ihop skivorna till cyllinderform och fyll med nystekt
  6. Svamp blandat med persilja och pinjenötter.
  7. Mixa rucola med olivolja. Servera med jordärtsskockspurén, svamp och
  8. Portvinsreduktion.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept