Johans rabarberdessert

4

Du behöver

  • 2 dl jordgubbspuré (mixade jordgubbar)
  • 2 tsk socker
  • 8-10 rabarberstjälkar, skalade ca 10 cm långa
  • svartpeppar
  • Strössel:
  • 100 g strösocker
  • 50 g finriven mandel
  • 50 g kokos
  • 100 g kallt smör
  • 100 g vetemjöl
  • Vaniljglass och syltad ingefära till servering

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i en plastpåse och förslut väl. Lägg påsen i en kastrull med sjudande vatten och låt ligga 10-20 minuter.
  2. Strössel:
  3. Blanda ihop ingredienserna till en grynig massa och baka av i ugnen på 180 grader tills strösslet får fin färg.
  4. Servera rabarbern med vaniljglass, syltad ingefära och strössel.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept