Grillad rennoisette med tändstickspotatis & sherrysmör

4

Du behöver

  • 600 g renskuren rensadel
  • 600 g stor tvättad potatis med skal

sherrysmör:

  • 150 g smör
  • 1 st rödlök
  • 1,5 dl sherry (torr)
  • salt
  • peppar
  • rosmarin
  • timjan (färsk)

Till servering:

  • 2 dl hjortronmylta, hela bär eller färska
  • Smör eller margarin och rapsolja

Gör så här

  1. Börja med att stycka fina noisetter, en eller två per person. Sedan fräser man löken i smör och kokar in den med sherry så att all vätska försvinner. Smöret vispas i maskin under tiden. Löken vänds i efter att ha svalnat och kryddas upp med lite färska kryddor, salt och peppar. Potatisen skivas och strimlas till tändsticksstorlek, sköljes väl i vatten och hälls av i durkslag. Stek sedan potatisen krispig i både margarin och olja.
  2. Grilla noisetten(erna) i het panna med minimalt med fett och servera med sherrysmöret, krispig potatis och hjortonmylta. Lite örter på tallriken ser också aptitligt ut.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept