Friterad abborre med ansjovismajonnäs

4

Du behöver

  • 4 st abborrfiléer (ca 100 g/styck)
  • 1 dl mjöl
  • 2 st ägg
  • 50 g färskt ströbröd (inkråm)
  • 2 dl majonnäs (eller hälften creme fraiche)
  • 4 st ansjovisfiléer
  • citron
  • kruspersilja
  • olja
  • salt
  • peppar
  • 4 skivor nyttigt rågbröd

Gör så här

  1. Pressa lite citron på fisken som dubbelpaneras - dvs vänd den först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Fritera i fritös i vanlig olja ca 3-5 minuter (190 grader i fritösen). Blanda under tiden ansjovis och majonnäs med den hackade persiljan. Allt serveras som ett danskt smörrebröd, gärna med friterad persilja till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept