Forma Kroppen-limpan

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 5 dl filmjölk
  • 125 g jäst
  • 15 g salt
  • 40 g rapsolja
  • 350 g brödsirap
  • 15 dl (1500g) vetemjöl
  • 10 dl (600g) rågmjöl
  • 2 dl fibrex
  • 2 dl vatten
  • 30-50 g linfrön
  • 150 g solrosfrön

Gör så här

  1. Värm vatten och filmjölk till 37 grader, blanda i jästen, tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smidig deg.
  2. Väg av lämplig storlek och slå upp till limpor.
  3. Låt degen jäsa i 30-50 minuter. Sätt in i ugn på 250 grader och sänk sedan till ca 200 grader. Låt stå i ca 20 minuter.
  4. Tips! Använd gärna brödkryddor som anis, fänkål eller pommerans.
  5. Blanda gärna hela och krossade linfrön för en nyttigare limpa.
  6. Vill man ha en grövre limpa kan man byta ut en del av vetemjölet till t.ex. mer rågmjöl eller havre, använd gärna grovmalet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept