Fisksoppa med mager aioli

2

Du behöver

  • 200 g vit fisk, ex torsk
  • 50 g kräftstjärtar eller skalade räkor
  • 2 st stora tomater, ca 250 g
  • 0,5 st lök, ca 50 g
  • 1 tsk curry
  • 1,5 msk hummerfond
  • ev. salt
  • olja till stekning
  • 1 st liten vitlöksklyfta
  • 0,5 st röd paprika, ca 60 g
  • 0,5 st grön paprika, ca 60 g
  • 40 g purjolök
  • 50 g zuchini

Aiolin:

  • 3 msk lättcreme fraiche 15%
  • 1 msk lättmajonäs 15%
  • 1 st vitlöksklyfta
  • lite färsk basilika
  • en liten bit färsk chili
  • salt

Gör så här

  1. Jag steker löken i lite olja och tillsätter curry. Vänder sedan ner hackade tomater. Detta får koka i minst 5-10 minuter. Tillsätter under tiden ca 3 dl vatten. Under tiden hackar jag röd paprika, grön paprika, purjolök och
  2. Zucchini.
  3. När det har kokat ihop smaksätter jag med vitlöken, hummerfonden och eventuellt salt. Sedan vänder jag ner de hackade grönsakerna och låter koka i några minuter.
  4. Under tiden blandar jag aiolin.
  5. När soppan kokat en stund och grönsakerna mjuknat tillsätter jag fisken och soppan får skjuda i ytterligare ca 5 minuter. Avslutar med att vända ner några skalade kräftstjärtar eller räkor och till sist dill, persilja eller basilika (lika goda kryddor så tag vad ni haver).
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept