Coleslaw à la Anders

4

Du behöver

  • 3 dl majsolja
  • 3 st äggulor
  • 1 msk svensk senap
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 dl creme fraiche
  • 150 g färsk vitkål
  • 1 st fänkålshuvud
  • 2 st rostade vitlöksklyftor
  • 1 st lime
  • salt
  • svartpeppar
  • kummin

Gör så här

  1. Strimla vitkål och fänkål och häll över kokande vatten. Låt stå och börja under tiden med majonnäsen: Vispa ihop äggulor, senap och vinäger och vispa sedan i oljan i en fin stråle. (Maskin kan också användas.) Rosta vitlöken i ugn eller panna i lite fett tills de är gyllenbruna. Skär vitlöksklyftorna fint. Blanda majonnäsen med creme fraichen och tillsätt kål, fänkål, salt, svartpeppar och det rivna limeskalet.
  2. Kumminfröna rostas hastigt i panna, stöt dem i mortel och smula över slawen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept