Bräckt, färsk gåslever med surkål och äppelgelé

4

Du behöver

  • 200 g färsk gåslever
  • salt, svartpeppar
  • 1 st rödlök, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • 2 st äpplen
  • 1 msk majsolja
  • 180 g surkål på burk
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk kummin
  • salt, vitpeppar
  • Äppelgelé:
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 st grovhackat äpple
  • 2 st gelatinblad
  • 1 st tärnat äpple

Gör så här

  1. Börja med äppelgelén. Koka ihop vatten, socker och grovt skuret äpple i
  2. Gelatin i ca 5 minuter och sila vätskan över de små tärnade äppelbitarna. Ställ kallt.
  3. Fräs lök, vitlök och skivade äpplen i olja och rör om ordentligt.
  4. Tillsätt surkål, vin och kryddor. Koka under lock.
  5. Forma surkålen i en ring på tallriken. Stek den skivade gåslevern (som
  6. Eventuellt vänts i lite mjöl) i het panna, kryddad endast med salt och
  7. Peppar. Lägg gårslevern på surkålen och toppa med en bit äppelgelé och
  8. Njut denna rätt omedelbart.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept