Bayerskt fläsklägg

Anders Levén ny

Bayerskt fläsklägg

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 400 g fläsklägg
  • 0,5 l mörk öl
  • 2 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 1 lagerblad
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 bit stjälkselleri

Gör så här

  1. Koka upp fläskläggen i en kastrull med vatten, buljongtärning och lagerblad.
  2. Hacka alla grönsakerna och lägg i en ugnsform. Salta och peppra och häll i ölen och en buljongtärning. Lägg den kokta fläskläggen i formen och ställ in i ugnen på 190 grader och låt grilla i ca 30 minuter. Häll då och då över spadet över fläskläggen.
  3. Till såsen: Smält smöret i en kastrull och blanda med mjöl. Sila i spadet från fläskläggen och blanda.
  4. Serveras med fördel till knödel.