Annas efterrätt

4

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 50 g socker
  • 110 g mjölkchokladpellets, Callebauts
  • 75 g smör, osaltat
  • 60 g vetemjöl
  • 0,25 tsk bakpulver
  • 2 st miniananaser
  • 0,5 st vaniljstång
  • 1 st lime
  • 0,5 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 0,5 st vaniljstång
  • 4 g szechuanpeppar
  • 170 g råsocker
  • 2 dl vatten
  • 10 g glykos
  • 250 g hallonpuré
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,33 st vaniljstång
  • 2 msk socker
  • 2 st äggula
  • 0,5 dl kesella
  • 200 g fondantpulver
  • 100 g glykos
  • 25 g smör, osaltat

Gör så här

  1. Ljummen mjölkchokladbakelse: Vispa ägg och socker pösigt. Smält nästan all choklad tillsammans med smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver. Vispa samman de tre blandningarna. Smöra och mjöla små pastejformar. Fyll dem med smet upp till 1cm från kanten. Tryck ner tre chokladpellets i mitten av smeten i varje form. Grädda bakelserna i 175°, 6 minuter. Stjälp upp kakan försiktigt innan servering. Den ska vara ljummen och ha en rinnig kärna.
  2. Lime- och vaniljkokt ananas: Koka en sockerlag med vanilj och limesaft. Skär av botten och toppen på ananasen. Dela den på mitten. Stansa ur små ringar och tryck ut roten med en mindre stans.
  3. Koka ananasringarna i sockerlagen ca 10 minuter. Låt dem svalna i lagen.
  4. Innan servering, låt ananasringarna rinna av på en handduk.
  5. Hallon- och szechuanpepparsorbet: Dela vaniljstången på längden. Koka upp alla ingredienser utom hallonpurén. Mixa blandningen, sila den och rör ner i hallonpurén. Kör smeten i glassmaskin tills rätt konsistens uppnåtts. Frys d
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept