Abborre à la Mannerström

4

Du behöver

  • 6-800 g abborrfilé
  • abborrom i säckar
  • rikligt med dill
  • 1 burk creme fraiche
  • 3 dl fiskfond
  • 2 msk ättika
  • salt
  • peppar
  • 150 g shitakesvamp
  • 1 st purjolök
  • kokt potatis och dill till servering

Gör så här

  1. Sås:
  2. Koka ihop fiskfond och creme fraiche och reducera. Tillsätt salt och peppar. Smaksätt med ättika till önskad syrlighet och rikligt med hackad dill.
  3. Mjöla abborrfiléerna och romsäckarna och knaperstek dem i smör. Salta. Ta ur fisken och rommen ur pannan och stek svamp och purjolök i samma panna. Bygg upp en "bakelse" på tallrik med potatis, romsäckar och fiskfilé. Rippla såsen över och garnera med dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept