Ogräspasties – engelska piroger

Du behöver

Pastie-skalen

  • 4 dl mjöl
  • 1 nypa salt
  • ca 1 dl kall mjölk
  • 125 g smör

Fyllning

  • 0,5 l nässelblad
  • 0,5 l kirskålsblad
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st ägg, uppvispat
  • salt
  • peppar
  • getost
  • rapsolja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda mjöl, salt och smör tills det blir en smulig massa och tillsätt därefter den kalla mjölken lite i taget tills det blir en slät, smidig deg.
  2. Kavla ut degen till en plåts storlek och dela upp i 6 lika stora kvadrater.
  3. Hacka och fräs lök och vitlök och häll i de sköljda och hackade nässlorna och kirskålen.
  4. Låt koka ner tills bladen är helt kokta. Salta och peppra.
  5. Låt blandningen svalna och blanda i 1/2 ägget och osten uppskuren i små bitar.
  6. Lägg en klick fyllning i varje kvadrat och vik snett över fyllningen så att det blir trekantiga piroger. Fukta kanterna så fäster de bättre.
  7. Pensla på resten av ägget och grädda i 200 grader ca 20 minuter eller tills pirogerna fått lite färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept