Grillad kyckling med varm lök- och potatissallad

4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst à 150 g
  • 2 msk solrosolja
  • 8 st kokta medelstora potatisar
  • 2 st rödlökar, skärs i strimlor
  • 2 st gula lökar, skärs i strimlor
  • 2 msk smör
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • BBQ-sås:
  • 1 msk koncentrerad apelsinsaft
  • 3 msk chilisås
  • 2 msk sirap
  • 1 msk worcestershiresauce
  • 1 tsk vinäger eller annan syra i form av t ex citron eller lime
  • 1 st röd paprika, skärs i mindre bitar
  • 1 st gul lök, hackas
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Kycklingbrösten penslas med olja och saltas och peppras. Brösten grillas sedan cirka 3 minuter på varje sida. Är brösten tjocka måste man köra dem några minuter i 150 gradig ugn.
  2. Potatisen, rödlöken och den gula löken fräses i smör och saltas och peppras.
  3. Löken och paprikan till BBQ-såsen fräses i olivoljan. De övriga ingredienserna tillsätts och det hela får puttra några minuter. Såsen saltas.
  4. Lök- och potatissalladen läggs på tallrik. Kycklingen skärs upp och läggs ovanpå. Såsen slås runt om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept