Avokadosoppa med räk- och laxqueneller

Bra som förätt, eftersom den ger bra smakupplevelse. Avokadon är len och krämig och med citronen får den en fruktigare smak. Brödet blir basen till.

16 januari 2009
4

Du behöver

  • 2 st avocadofrukter
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 dl mjölk
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 st landgångsbröd
  • 30 st räkor, skalade
  • 500 g laxfärs
  • 2 st äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • ev 3 msk hackad dill
  • 2 st rödlökar
  • smör till ugnsformen
  • salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Soppa: Koka upp grädde, mjölk och hönsbuljong. Kärna ur och skala avocadofrukterna. Mixa dem tillsammans med gräddblandningen. Sila och smaka av med peppar.
  2. Skär landgångsbröden i långa stavar och rosta i 200° ugn tills de fått fin färg.
  3. Queneller: Grovhacka räkorna men spar 12 st till garnering. Blanda räkhacket med laxfärs, äggulor och ev dill. Tillsätt grädden lite i taget tills smeten får lagom konsistens. Salta och peppra. Forma till små ägg och sjud i lättsaltat vatten några minuter.
  4. Skala och dela lökarna i klyftor. Lägg i smörad ugnsform, salta och peppra. Baka i 200° ugn i 10 minuter.
  5. Lägg rödlöken i djupa tallrikar, slå på soppan och fördela quenellerna ovanpå. Garnera med räkor, brödkrutonger och ev dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept