Avokadosoppa med räk- och laxqueneller

Från Matmakarna

Bra som förätt, eftersom den ger bra smakupplevelse. Avokadon är len och krämig och med citronen får den en fruktigare smak. Brödet blir basen till.

16 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st avocadofrukter
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 dl mjölk
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 st landgångsbröd
  • 30 st räkor, skalade
  • 500 g laxfärs
  • 2 st äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • ev 3 msk hackad dill
  • 2 st rödlökar
  • smör till ugnsformen
  • salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Soppa: Koka upp grädde, mjölk och hönsbuljong. Kärna ur och skala avocadofrukterna. Mixa dem tillsammans med gräddblandningen. Sila och smaka av med peppar.
  2. Skär landgångsbröden i långa stavar och rosta i 200° ugn tills de fått fin färg.
  3. Queneller: Grovhacka räkorna men spar 12 st till garnering. Blanda räkhacket med laxfärs, äggulor och ev dill. Tillsätt grädden lite i taget tills smeten får lagom konsistens. Salta och peppra. Forma till små ägg och sjud i lättsaltat vatten några minuter.
  4. Skala och dela lökarna i klyftor. Lägg i smörad ugnsform, salta och peppra. Baka i 200° ugn i 10 minuter.
  5. Lägg rödlöken i djupa tallrikar, slå på soppan och fördela quenellerna ovanpå. Garnera med räkor, brödkrutonger och ev dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept