Havskräftsfyllda vårrullar

4

Du behöver

Vårrullar:

  • 16 st havskräftor
  • 200 g sockerärtor
  • 1 st gul lök
  • 8 st vårrulleplattor
  • 1 st äggula
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • smör att steka i

Limesås:

  • 2 st limefrukter
  • 1 st rödlök
  • 3 dl vispgrädde
  • smör att fräsa i, salt och vitpeppar

Majsomelett:

  • 2 dl kokt avorioris
  • 1 dl majs
  • 2 msk hackad dragon + några hela till garnering
  • 2 st ägg, separerade i gulor och vitor
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Vårrullar: Rensa kräftstjärtarna. Blanchera sockerärtorna i saltat vatten. Strimla den gula löken. Fräs lök, ärtor och kräftstjärtar lätt i smör. Salta och peppra. Låt blandningen svalna något och fördela den sedan på vårrulleplattorna. Pensla med äggulan och rulla ihop. Baka av i 200° ugn i 10 minuter.
  2. Limesås: Riv skalet av limefrukterna och pressa ur saften. Hacka rödlöken och fräs i smör i en kastrull. Tillsätt limesaften och grädden. Koka simmigt, smaka av med salt och peppar. Rör ner limeskalet, låt dra i en minut och sila av såsen.
  3. Majsomelett: Blanda ris, majs och dragon i en skål. Tillsätt äggulorna och ev vitorna för att hålla ihop smeten. Salta och peppra. Fördela smeten i 4 ringar i en eldfast form och baka av i 200° ugn i 10 min. Lyft bort ringarna.
  4. Lägg majsomeletterna på tallrikar och placera vårrullarna ovanpå. Skeda upp såsen runt och garnera med dragon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept