Ostronskivlingfylld ravioli med vitlöksvinaigrette

4

Du behöver

  • 4 st ägg à 60 g
  • 480 g durumvetemjöl (dubbla äggvikten)
  • 2 st röda paprikor
  • 200 g squash
  • 200 g ostronskivling
  • 2 st rödlökar
  • smör att bryna i
  • 1 dl solrosfrön
  • 4 dl vattenkrasse
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 6 msk olivolja
  • salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Pastaplattor: Väg och mixa ihop äggen och mjölet till en slät deg i mixer. Veva i pastamaskinen ut 8 tunna plattor (10x10 cm). Koka plattorna i saltat vatten i 3 minuter.
  2. Fyllning: Tärna paprika och squash, strimla rödlöken och riv ostronskivlingarna med händerna. Bryn alltsammans i smör, salta och peppra.
  3. Vitlöksvinaigrette: Finhacka vitlöken och blanda med vinäger och olja. Salta och peppra. Vänd ner vattenkrassen i lite av vinaigretten.
  4. Rosta solrosfröna i torr stekpanna.
  5. Lägg en pastaplatta på varje tallrik. Fördela paprikablandningen ovanpå och toppa med ytterligare en pastaplatta. Lägg krassen i en fin hög på toppen, slå på vinaigretten och strö över solrosfrön. Drag några varv med pepparkvarnen över anrättningen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept