Struts med studs

4

Du behöver

  • 600 g strutsfilé i 4 bitar
  • 1 st aubergine
  • 200 g inlagd lotusrot
  • 200 g pak choi
  • olivolja att pensla med
  • smör att steka i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • lite oregano till garnering

Currysås:

  • 30 g galangalrot
  • 1 msk curry
  • smör att fräsa i
  • 3 dl grädde
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Pensla strutsfiléerna med lite olivolja. Grilla dem, salta och peppra. Efterstek dem i ugnen på 150° i 10 minuter. Skär auberginen i 8 skivor. Pensla skivorna i lite olivolja och grilla dem till vackra mönster. Stek lotusroten i lite smör, salta och peppra. Plocka ner pak choibladen och vänd ner dem i lotusfräset mot slutet.
  2. Currysås: Skala och hacka galangalroten. Fräs den tillsammans med curry i smör. Slå på grädden och koka ihop tills såsen blir simmig. Mixa den, sila och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Vid serveringen, lägg en såsspegel på varje tallrik. Skiva strutsfiléerna och varva dem med aubergineskivorna. Lägg lotusfräset runt och garnera med lite oregano.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept