Sesamstekt kycklingspett med paprikanudlar

4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst à 150 g
  • 1 dl svarta sesamfrön
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • 8 st träspett
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • 1 st röd lök
  • 300 g okokta Udonnudlar el liknande
  • 0,5 dl soya
  • 3 msk smör
  • 2 dl apelsinjuice
  • 1 dl hönsbuljong
  • 2 msk socker
  • 1 msk maizenaredning/stärkelse
  • 1 st gurka
  • 2 st limefrukter

Gör så här

  1. Koka nudlarna. Dela kycklingbrösten på längden och trä på spetten. Salta, peppra, vänd i sesamfrön och stek i smör.
  2. Koka upp apelsinjuice och hönsbuljong. Tillsätt socker efter smak samt lite salt. Blanda ut maizenan med lite vatten, rör ner i såsen och red av.
  3. Strimla paprikor och röd lök. Fräs i smör, lägg i nudlarna, slå på soyan och fräs runt.
  4. Skala och strimla gurkan med potatisskalare. Riv skalet av limefrukterna (bara det gröna) och pressa ur saften. Marinera gurkan i saft och skal. Tillsätt även lite socker.
  5. Lägg nudlarna i botten på varje tallrik. Lägg på spetten. Slå på såsen och späd med lite vatten om den verkar för tjock. Garnera med gurkan och ev lite mer sesamfrön.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept