Kyckling på rotsaksragu med purjolökssås

4

Du behöver

  • 4 st kycklinglår à 200 g
  • 150 g rotselleri, ansad och sköljd
  • 150 g palsternacka, ansad och sköljd
  • 150 g morot, ansad och sköljd
  • 150 g potatis, ansad och sköljd
  • 3 msk hackad gräslök
  • 12 st gräslöksstrån till garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g purjolök, sköljd och strimlad
  • 4 dl hönsbuljong
  • 2 msk maizena
  • 100 g valnötter, grovhackade
  • några klickar smör
  • salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Dela kycklinglåret i leden och bena ur. Behåll skinnet för bättre smak. Stek bitarna i smör, salta och peppra. Efterstek i 175° ugn i 5 minuter.
  2. Rotsaksragu: Skär rotsakerna i små kuber och koka i 0,5 l saltat vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och tillsätt grädden. Koka simmigt. Tillsätt gräslöken och smaka av med salt och peppar.
  3. Purjolökssås: Fräs purjolöken i lite smör. Häll i hönsbuljongen och låt puttra några minuter. Tillsätt maizena utblandat med lite vatten och koka upp. Rör ner en klick smör, salta och peppra.
  4. Lägg valnötterna i varm stekpanna och rosta tills de fått fin färg. Det går också att rosta dem i ugnen på 175°.
  5. Lägg rotsaksragun vackert i mitten av varje tallrik. Skär kycklingen och lägg ovanpå. Slå över såsen och garnera med nötterna och gräslöken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept