Dragonkryddat kycklinglår med apelsincrème

4

Du behöver

  • 4 st kycklinglår
  • 1 kruka färsk fransk dragon
  • smör
  • salt och nymalen vitpeppar

Champinjonblandning:

  • 20 st champinjoner, klyftade
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 10 st vitlöksklyftor, skalade och skivade
  • 200 g böngroddar
  • 200 g solrosskott
  • smör
  • salt och nymalen vitpeppar

Apelsincrème:

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st apelsin, det rivna skalet av halva + saften av hela
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Dela kycklinglåren vid leden och bena ur den övre biten. Bryn kycklingdelarna i smör, salta och peppra. Efterstek dem i ugnen på 175° i 15 minuter. Repa och hacka dragonen (lägg undan några kvistar till garnering) och strö över kycklingen. Skär de benfria delarna i 3-4 skivor var.
  2. Champinjonblandning: Bryn champinjoner och vitlök i smör. Tillsätt gul lök, böngroddar och solrosskott. Salta och peppra.
  3. Apelsincrème: Värm crème fraiche i en kastrull. Tillsätt apelsinskal och saft, smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Vid serveringen, fördela champinjonblandningen på portionstallrikar. Arrangera kycklingdelarna vackert och skeda ut apelsincrèmen bredvid. Garnera med dragonkvist.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept