Den söta ankungen

4

Du behöver

Stekta ankbröst:

  • 2 st ankbröst à 350 g
  • salt och nymalen vitpeppar

Tillbehör:

  • 1 st sötpotatis, skalad och skuren i 2 cm tjocka skivor
  • 1 st liten zucchini, skuren i 2 cm tjocka skivor
  • lite olivolja
  • 200 g inlagd ockra
  • 3 st vitlöksklyftor, skalade och skivade
  • 1 msk timjan, hackad
  • 2 msk smör
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • lite fingersalt till dekoration

Gör så här

  1. Skär några snitt i ankbröstens fettsidor och lägg dem i het, torr stekpanna med fettsidan ner. Bryn till vacker gyllenbrun färg, vänd och bryn även den andra sidan. Salta och peppra och ställ in i 150° ugn i 15 min. Ta ut och låt brösten vila i 5 min innan de skärs upp i skivor.
  2. Tillbehör: Koka sötpotatisskivorna i lättsaltat vatten i 10 min. Pensla dem och zucchiniskivorna med olivolja, salta och grilla dem. Fräs vitlöken i smöret, tillsätt ockra, timjan, salt och vitpeppar och rör runt.
  3. Vid serveringen, fördela ockrablandningen på tallrikarna, bygg ett torn av sötpotatis, zucchini och ankbröstskivor. Toppa med lite färsk timjan, ringla yoghurten runt och strö lite fingersalt omkring hela anrättningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept