Baulers anka

4

Du behöver

  • 2 st ankbröst
  • 2 st röda paprikor
  • 150 g majrova
  • 150 g rättika
  • 150 g katrinplommon
  • 16 st skärbönor
  • smör att fräsa i + lite till ärtorna
  • salt och nymalen vitpeppar

Basilikasås:

  • 3 dl grädde
  • 1 kruka basilika
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Stek ankbrösten (först med skinnsidan ner), salta och peppra och låt dem gå klara i ugnen på 150° i 10 minuter. Tag ut och låt vila i 5 min.
  2. Skala och hacka majrova och rättika, hacka katrinplommonen. Fräs hacket i smör, salta och peppra. Halvera och kärna ur paprikorna samt fyll dem med blandningen.
  3. Koka bönorna i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och tillsätt en klick smör och ytterligare lite salt.
  4. Basilikasås: Plocka ner basilikan (spar lite till garnering) i grädden och låt koka några min. Mixa såsen, sila den och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Vid serveringen, skiva ankbrösten och arrangera vackert på portionstallrikar tillsammans med paprikahalvor och bönor. Skeda såsen runt och garnera med basilika.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept