Svartpepparstekt oxfilé med päronkompott

4

Du behöver

  • 600 g oxfilé
  • 2 st päron
  • 1 st gul lök
  • 100 g parmesanost
  • 3 dl vispgrädde
  • 10 kvistar basilika
  • 6 st råa potatisar
  • smör att steka i
  • svartpeppar från kvarn
  • salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Putsa köttet fritt från senor och dela i lagom tjocka bitar, 2-3 bitar/person. Salta och krydda rikligt med svartpeppar. Stek i smör och servera med rosa kärna.
  2. Päronkompott: Skala och skär päronen i mindre bitar. Hacka löken. Fräs lök och päron i smör. Tillsätt 2 msk vatten och koka mjukt.
  3. Parmesanflarn: Riv parmesanosten på den fina sidan av rivjärnet. Strö den i fyra omgångar i varm teflonpanna. Låt smälta och dra åt sidan. Tag upp när flarnet svalnat.
  4. Sås: Koka upp grädden. Strimla basilikan och tillsätt. Salta och peppra.
  5. Skala potatisen och skär den i små fina tärningar. Bryn i smör. Salta och peppra.
  6. Fördela potatistärningarna på tallrikar och lägg köttet ovanpå. Toppa med päronkompotten och slå såsen runt. Dekorera med parmesanflarn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept