Paprikakarré med cashewnötter och persika

4

Du behöver

  • 600 g skivad fläskkarré
  • 1 st röd paprika, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk sesamolja
  • 1 st gul lök, skivad
  • 1 msk smör eller margarin
  • 50 g cashewnötter
  • 200 g haricots verts
  • 1 burk persikor
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt, peppar
  • ris och sallad till servering

Gör så här

  1. Lägg köttet, paprikan, vitlöken och sesamoljan i en skål och låt marinera någon timme. Fräs löken i matfett. Lägg i nötterna och fräs ytterligare i 2 minuter. Putsa och förväll bönorna. Lägg i bönorna och klyftade persikor och låt bli riktigt varmt.
  2. Stek karrén försiktigt ca 4 minuter per sida.
  3. Servera med yoghurten vackert överhälld och med ris och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept