Örtgrillad kotlett med paprikasås

4

Du behöver

  • 8 skivor benfri fläskkotlett à 80 g
  • 2 msk olja
  • 0,5 dl timjan, hackad
  • 0,5 dl dragon, hackad
  • 0,5 dl rosmarin, hackad + några kvistar till garnering
  • salt och nymalen vitpeppar

Tillbehör:

  • 4 st gula lökar, skalade
  • smör
  • 2 st auberginer
  • 2 msk olja
  • salt och nymalen vitpeppar

Paprikasås:

  • 1 st röd paprika, skuren i mindre bitar
  • smör
  • 3 dl grädde
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Pensla kotletterna med olja och grilla dem i grilljärn till vackert mönster. Lägg över dem i ugnsform, salta och peppra. Blanda örtkryddorna och strö över kotletterna. Efterstek dem i ugnen på 150° i 10 minuter.
  2. Tillbehör: Dela lökarna mitt itu och bryn dem i lite smör, salta och peppra. Låt dem gå färdigt i ugnen på 150° i 10 minuter.
  3. Skär auberginerna på längden i cm-tjocka fina skivor, 2 per person. Pensla skivorna med olja och grilla i grilljärn till fint mönster. Salta och peppra, auberginen behöver mycket salt då den i sig själv är ganska smaklös.
  4. Paparikasås: Fräs paprikan i lite smör i en stekpanna, tillsätt grädde, buljongtärning och vinäger. Låt alltsammans koka några minuter, häll över i mixer och kör till slät konsistens. Sila ner såsen i en kastrull, värm och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Vid serveringen, fördela aubergineskivor och lök på portionstallrikar. Lägg kotletterna ovanpå och ringla paprikasåsen runt. Garnera med rosmarinkvist.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept