Grillade köttfärsspett med gurk- och rädissallad

4

Du behöver

  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st röd paprika, hackad
  • 2 msk smör eller margarin
  • 400 g köttfärs
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 dl mjölk
  • salt, peppar
  • 1 st gurka
  • 2 knippor rädisor

Sås:

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Fräs lök och paprika i lite matfett. Blanda ner fräset i köttfärsen tillsammans med kryddor och mjölk. Smaksätt med salt och peppar och rör helt slätt. Forma färsen runt blötlagda blompinnar och grilla eller stek dem gyllenbruna.
  2. Skär gurkan i stavar och skiva rädisorna. Salta och peppra.
  3. Blanda yoghurten med örterna. Rosta sesamfröna i oljan i en panna och lägg i yoghurten. Salta och peppra.
  4. Lägg gurksalladen i botten på en tallrik med spetten ovanpå. Häll över dressingen. Garnera med ett grönt blad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept