Currystekt fläskfilé med äppel- och potatismos

4

Du behöver

  • 680 g fläskfilé, mittbitar
  • 2 msk curry
  • 2 st röda paprikor
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk socker
  • 4 msk matlagningsyoghurt
  • smör att bryna i
  • salt och vitpeppar från kvarn

Mos:

  • 600 g potatis, t ex King Edward
  • 4 st äpplen, Granny Smith
  • 4 dl mjölk
  • en klick smör
  • salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Mos:Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skala och tärna äpplet. Spara de finaste tärningarna och koka resten tillsammans med potatisen i vatten tills det hela blivit mjukt. Slå av vattnet, mosa, tillsätt mjölken och en rejäl klick smör. Salta och peppra.
  2. Putsa fläskfiléerna fria från hinnor. Bryn i smör tillsammans med curryn till fin färg. Efterstek i 175° ugn i 5 minuter. Låt vila.
  3. Dela varje paprika i 4 delar. Tag bort kärnhuset och skala delarna med potatisskalare. Rosta i panna med olivoljan tills de mjuknar. Salta och peppra.
  4. Lägg de fina äppeltärningarna tillsammans med sockret i en kastrull. Koka upp och dra åt sidan.
  5. Dela fläskfiléerna i bitar, 2-3/portion, och ställ på tallrikar. Lägg moset vid sidan och paprikan ovanpå. Strö över äppeltärningarna och slå på lite av currysmöret och paprikaolivoljan. Skeda över lite matlagningsyoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept