Vegetarisk pizza

25 min
4
Vegetarisk pizza
Foto: Fredrik Sandin Carlson
25 min
4

Du behöver

  • 4 st tortillabröd (majs)
  • 200 g kålrot
  • 0,5 huvud fänkål
  • 1 huvud romanesco eller blomkål
  • 4 st morötter
  • 1 st rödlök
  • 1 st stor vitlöksklyfta
  • 2 st tomater
  • 1 dl chilisås
  • 1,5 dl färska, hackade örter, till exempel persilja eller basilika
  • 2 dl kesella
  • 6 st rädisor till garnering
  • smör och olja till stekning
  • salt
  • peppar
  • 2 msk olivolja till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär kålroten, fänkålen, morötterna och romanescokålen i små bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna och rosta allt i olivolja.
  4. Skala och finhacka rödlöken och fräs den i en kastrull med smör. Skala och hacka vitlöken och blanda ner. Finhacka tomaten och tillsätt den. Låt allt puttra i några minuter. Rör sedan i chilisåsen.
  5. Häll ner kesellan i en skål och blanda ner örterna. Salta och peppra efter smak.
  6. Lägg upp tomatröran på tortillabröden. Klicka över örtkesellan och gratinera på plåt i ugnen i cirka 5 minuter.
  7. Servera med grönsakerna. Ringla lite olivolja över och garnera med rädisorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept