Smörkokt fänkål med räk- och spenatragu

4

Du behöver

  • 4 st små fänkålshuvuden
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 1 st gul finhackad lök
  • 400 g skalade räkor
  • 100 g färsk spenat
  • 4 skivor formbröd
  • 2 msk riven parmesanost
  • salt, peppar
  • smör eller margarin

Gör så här

  1. Putsa och skär fänkålen i fjärdedelar. Bryn dem i matfett och koka mjuka i kycklingbuljong.
  2. Fräs löken i lite smör, tillsätt räkorna och hackad spenat. Salta och peppra.
  3. Bred smör på formbrödet. Strö över osten och rosta skivorna i panna eller ugn.
  4. Lägg upp fänkålen på tallrik. Lägg på räk- och spenatblandningen. Dela osttoastarna och lägg på tallriken.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept