Du behöver

  • 400 g räkor, skalade
  • 300 g broccoli
  • 150 g rödlök, hackad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st fänkålsstånd
  • 4 dl hönsbuljong
  • 8 cl vitt vin
  • 2 st äggulor
  • 200 g smör + några klickar att fräsa i
  • 2 msk hackad gräslök + några hela strån till garnering
  • 2 msk hackad körvel + några hela kvistar till garnering
  • 2 st svartrötter
  • salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Ragu: Skär broccolin i mindre buketter och blanchera den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt lökhacket och grädden. Koka simmigt. Lägg i räkorna och låt dem bli varma utan att koka. Salta och peppra.
  2. Dela fänkålsstånden på längden i skivor och fräs dem i smör. Tillsätt buljongen och koka fänkålen mjuk (bräsera den). Salta och peppra.
  3. Örthollandaise: Smält smöret. Blanda äggulor och vin i en kastrull. Vispa ägg och vin i vattenbad tills det tjocknar. Tillsätt det smälta smöret lite i taget och vispa hela tiden. Tillsätt gräslök och körvel, salta och peppra.
  4. Skala och dela svartrötterna i fina stänger. Stek dem gyllenbruna i smör (koka dem ev först några minuter). Salta och peppra.
  5. Bred ut örtsåsen på tallrikar och placera fänkålen ovanpå. Toppa med räk- och broccoliragun och svartrötterna. Garnera med gräslöksstrån och körvelkvistar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept