Piccata på squash och aubergine med tomatkompott

4

Du behöver

  • 2 st squashfrukter
  • 2 st auberginer
  • 400 g parmesanost, riven
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjöl

Tillbehör:

  • 4 st tomater, skurna i bitar
  • 2 st gula lökar, hackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 kruka gräslök, hackad (spara några strån till garnering)
  • 4 st palsternackor
  • smör
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Skiva squash och aubergine i fina cm-tjocka skivor. Vänd skivorna i mjöl och lägg dem på en plåt. Blanda ägg och parmesanost och lägg en klick av blandningen på varje skiva (ca 3 skivor av varje per person). Se till att skivorna täcks helt. Grädda i ugnen på 200° övervärme tills de blir gyllenbruna.
  2. Tillbehör: Fräs den gula löken i lite smör tillsammans med tomatpurén. Rör så att löken ej bränns. Tillsätt tomaterna och låt alltsammans puttra 3 min. Tillsätt gräslöken och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Skala palsternackorna och dela var och en på längden i 4 delar. Bryn dem i smör, salta och peppra. Låt dem gärna gå färdigt i ugnen på 175° i 5 minuter.
  4. Vid serveringen, fördela piccatorna på tallrikar. Skeda upp tomatkompotten bredvid och lägg på palsternackorna. Garnera med några gräslöksstrån.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept