Stekt spätta med brynt smör, rödlök, pepparrot och kapris

Anders Dalbom

Stekt spätta med brynt smör, rödlök, pepparrot och kapris

9 ingredienser

25 min

Stekt spätta med utsökt och smakrik smörsky.

Ingredienser

portioner
  • 4 rödspättafiléer (à 150 g)
  • smör, att steka i
  • salt
  • vitpeppar
  • 100 g smör
  • 2 rödlökar
  • 100 g färsk pepparrot, finriven
  • 1 dl kapris
  • potatis, till servering

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skala och finhacka rödlöken och riv pepparroten. Vik spättan dubbel, salta och peppra och stek i smör.
  3. Bryn 100 gram smör i en stekpanna. Lägg i rödlöken, kaprisen och pepparroten och låt allt koka ihop lite.
  4. Lägg upp spättan på tallrikar och slå över smörblandningen. Garnera med lite extra pepparrot. Servera potatisen till.