Stekt spätta med brynt smör, rödlök, pepparrot och kapris

25 min
4
25 min
4

Du behöver

  • 4 st spättafiléer à 150 g
  • smör att steka i
  • salt
  • vitpeppar
  • 100 g smör
  • 2 st rödlökar
  • 100 g finriven pepparrot
  • 1 dl kapris
  • potatis till servering

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skala och finhacka rödlöken och riv pepparroten. Vik spättan dubbel, salta och peppra och stek i smör.
  3. Bryn 100 gram smör i en stekpanna. Lägg i rödlöken, kaprisen och pepparroten och låt allt koka ihop lite.
  4. Lägg upp spättan på tallrikar och slå över smörblandningen. Garnera med lite extra pepparrot. Servera potatisen till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept